مراحل گام به گام انحصار وراثت کدامند؟

در این مطلب از وکیل سایت قصد داریم تا به بیان مفهوم انحصار ورثه, مراحل گام به گام انحصار وراثت, تفاوت حصر وراثت با انحصار وراثت و اینکه برای انحصار وراثت کجا برویم در واقع مرجع صالح برای رسیدگی به این درخواست کجاست؟ مدت زمان انحصار وراثت بعد از فوت چقد راست و اینکه در نهایت بعد از انحصار وراثت چه باید کرد و تکلیف اموال متوفی چه می شود؟ بپردازیم و برخی از مهم ترین نکات این مسئله حقوقی فراگیر را تشریح نماییم. شما می توانید جهت مشاوره با وکیل حقوقی متخصص در این زمینه با شماره های موجود در وب سایت تماس حاصل فرمایید.

انحصار وراثت,انحصار ورثه,برای انحصار وراثت کجا برویم,مراحل گام به گام انحصار وراثت

مراحل گام به گام انحصار وراثت

فوت اشخاص سبب به وجود آمدن یک وضعیت حقوقی جدید می گردد و می بایست اموال شخص به ورثه وی منتقل شود لکن در گام نخست باید ورثه قانونی وی شناسایی و معرفی شوند. عمل شناسایی ورثه و گواهی آن توسط مرجع قضایی انحصار ورثه نامیده می شود. هدف از این کار این است که تعداد وراث و میزان سهم الارث ایشان مشخص شود تا اموال متوفی به همان نسبت بین ایشان تقسیم شود.

اولین مرحله از مراحل گام به گام انحصار ورثه تهیه مدارک لازم است, این مدارک عبارتند از:

۱) گواهی فوت متوفی که می بایست از طریق سایت death.sabteahval.ir دریافت شود.

۲) تنظیم یه شهادتنامه رسمی در دفتر اسناد رسمی با شهادت سه شاهد مبنی بر اینکه ورثه حین الفوت متوفی چه اشخاصی هستند.

۳)شناسنامه و کارت ملی متوفی و شناسنامه و کارت ملی وراث, وصیت نامه متوفی در صورتی که وصیتی کرده باشد و نیز سند ازدواج وی همگی باید ضمیمه دادخواست باشند.

دومین مرحله از مراحل گام به گام انحصار وراثت مراجعه به دفتر خدمات قضایی و تنظیم دادخواستی مبنی بر تقاضای صدور گواهی انحصار ورثه می باشد. البته برای تنظیم چنین دادخواستی حضور همه ورثه لازم نیست و تنها یکی از ورثه می تواند این دادخواست را مطرح نماید.

سومین مرحله از مراحل گام به گام انحصار ورثه بدین صورت است که دادخواست انحصار ورثه به شورای حل اختلاف ارجاع می گردد و شورا مدارک را بررسی و در صورت تکمیل بودن دستور انتشار آگهی صادر می کند تا در صورتی که شخصی غیر از افراد معرفی شده به عنوان ورثه شخص دیگری مدعی ارث بردن از متوفی باشد به درخواستش رسیدگی و حقوق وی تامین شود پس از گذشت یک ماه از تاریخ انتشار آگهی شورا گواهی انحصار ورثه صادر می نماید که در اآن به تفکیک میزان سهم الارث هر یک از وراث مشخص شده و دیگر در این خصوص بیم اختلاف بین وراث وجود نخواهد داشت.

برای انحصار وراثت کجا برویم؟

در پاسخ به این پرسش که برای انحصار وراثت کجا برویم باید گفت انحصار ورثه در صلاحیت شورای حل اختلاف آخرین محل اقامتگاه متوفی می باشد و تقدیم دادخواست به صورت سیستمی و از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی است. پیش از طرح دعوا حتما از ثبت نام ثنا خود و دیگر وراث اطمینان حاصل کنید.

بعد از انحصار وراثت چه باید کرد,تفاوت حصر وراثت با انحصار وراثت,مدت زمان انحصار وراثت بعد از فوت

تفاوت حصر وراثت با انحصار وراثت

انحصار وراثت, انحصار ورثه, حصر وراثت همگی مترادف هم هستند. حصر و انحصار به معنای محدود کردن است و مقصود از این عبارات تعیین وراث متوفی و میزان سهم الارث هرکدام جهت انتقال دیون و تعهدات, مطالبات و اموال وی به ایشان است.

مدت زمان انحصار وراثت بعد از فوت

برای دریافت گواهی انحصار ورثه مدت مشخصی در قانون پیش بینی نشده و هر زمان هر یک از ورثه بخواهد می تواند نسبت به دریافت این گواهی اقدام نماید.

بعد از انحصار وراثت چه باید کرد؟

بعد از دریافت گواهی انحصار ورثه توسط وراث متوفی دو راه پیش روی آن‌ها وجود دارد. اگر وراث راضی به تقسیم اموال باشند و اختلافی بین آن‌ها وجود نداشته باشد، بعد از پرداخت مالیات بر ارث آنچه از متوفی باقی‌مانده بین آن‌ها تقسیم خواهد شد. اما در صورتی که بین وراث اختلاف و نزاع وجود داشته باشد، لازم است که وارثان متوفی درخواست تحریر ترکه و مهر موم ترکه و در نهایت تقسیم ترکه را آماده کرده و به مراجع ذیصلاح ارائه کنند. در این شرایط قانون برای تقسیم اموال بین وراث متوفی اقدام خواهد کرد.

در این مطلب به بیان مفهوم انحصار ورثه پرداختیم و به برخی از مهم ترین پرسش ها در این زمینه پاسخ دادیم ازجمله اینکه مراحل گام به گام انحصار وراثت کدامند؟ برای انحصار وراثت کجا برویم؟بعد از انحصار وراثت چه باید کرد؟ تفاوت حصر وراثت با انحصار وراثت؟ و مدت زمان انحصار وراثت بعد از فوت. شما می توانید جهت مشاوره حقوقی با وکلای مجرب در این حوزه با شماره های موجود در وب سایت تماس حاصل فرمایید.

 

 

 

 

آخرین نوشته ها