اثبات مالکیت زمین روستایی به چه صورت است؟

در این مطلب از وکیل سایت قصد داریم تا به بیان نحوه اثبات مالکیت زمین روستایی بپردازیم.  جهت مشاوره با وکیل ملکی با شماره های موجود در وب سایت تماس حاصل فرمایید.

اثبات مالکیت زمین روستایی

بسیاری از زمین های روستایی فاقد سند هستند و به صورت قولنامه ای معامله می شوند در صورتی که نسبت به این زمین ها اختلافی در مالکیت پیش بیاید نیاز به طرح دعوای اثبات مالکیت زمین روستایی است با توجه به اینکه قولنامه در جایی ثبت نمی شود امکان انتقال زمین به افراد مختلف وجود دارد و در نهایت منجر به اختلافات فراوان می شود به همین دلیل اثبات مالکیت زمین روستایی معمولا با سختی ها فراوان روبرو است.

اثبات مالکیت زمین روستایی

اثبات مالکیت زمین روستایی یکی از پیچیده ترین و چالش برانگیز ترین دعاوی حقوقی است و دلایل متعددی برای این امر وجود دارد. یکی از مشکلاتی که در خصوص این زمین ها وجود دارد مشخص نبودن حدود ملک به صورت دقیق در قولنامه است از طرف دیگر برخی از زمین‌های روستایی هیچ‌گونه سندی نیز ندارند و تنها مدرک و مستند احراز تصرفات هر یک از طرفین و حدود اعلامی توسط ایشان است. برای اثبات مالکیت این زمین ها باید به طرفیت شخص مدعی دادخواستی با همین خواسته مطرح گردد. برای اثبات مالکیت زمین روستایی خواهان باید کلیه مستندات خود را به دادگاه ابراز نماید. در صورتی که زمین روستایی سابقه ثبتی داشته باشد می توان بدان استناد نمود و از نظر مقررات ثبتی کسی مالک است که نام وی در دفتر املاک ثبت شده باشد.

برای اثبات مالکیت زمین روستایی چه دلایلی لازم است؟

جهت اثبات مالکیت زمین روستایی لازم است خواهان مدارک خود را به دادگاه ارائه دهد. مهم ترین مدرکی که می توان برای اثبات مالکیت به دادگاه ارائه نمود اصل و کپی قولنامه است. همچنین خواهان باید حدود ملک خود را به صورت دقیق مشخص نماید.در صورتی که بین طرفین قراردادی نباشد باید از طرق دیگر نظیر سابقه تصرفات, شهادت شهود, اقرار و سوگند مالکیت خواهان به اثبات برسد. در صورتی که ملک روستایی سابقه ثبتی داشته باشد کار دادگاه برای تشخیص مالک راحت تر خواهد بود و کسی مالک است که ملک به صورت رسمی به وی منتقل شده باشد یا نام وی در دفتر املاک به ثبت رسیده.

آخرین نوشته ها