آیا وکالت بلاعزل بعد از فوت باطل می شود؟

در این مطلب از وکیل سایت قصد داریم تا به بررسی وکالت بلاعزل بعد از فوت بپردازیم. شما می توانید جهت مشاوره با وکیل حقوقی با شماره های موجود در وب سایت تماس اصل فرمایید.

وکالت بلاعزل بعد از فوت

وکالت بلاعزل بعد از فوت

وکالت عقدیست جایز و اذنی که به موجب آن شخص به دیگری نیابت می دهد تا امری را انجام دهد و در صورتی که موکل حق عزل وکیل را ساقط کند این نوع از عقد را وکالت بلاعزل می نامند. مطابق ماده موجب 679 قانون مدنی وکالت به یکی از این طرق از بین می رود :

عزل موکل

به استعفای وکیل

به موت یا جنون وکیل یا موکل

مطابق ماده فوق با توجه به ماهیت اذنی عقد وکالت در صورتی که یکی از طرفین فوت کنند عقد منحل می شود حال سوالی که مطرح می شود آیا وکالت بلاعزل نیز بعد از فوت باطل می شود؟ در پاسخ باید گفت که در این نوع از عقد با توجه به اینکه موکل تنها حق عزل خود را ساقط کرده و در ماهیت اذنی عقد تغییری ایجاد نشده پس عقد همچنان با فوت طرفین منحل می شود و شرط بلاعزل بودن مانع انحلال به دلیل فوت نیست. در صورتی که طرفین در ضمن عقد شرط کنند که بعد از فوت هر یک از ایشان, عقد به قوت خود باقی باشد با توجه به اینکه این توافق صراحتا برخلاف قانون می باشد باطل است و همچنان عقد وکالت بعد از فوت منحل می شود. در واقع اگر شرط شود که وکالت بلاعزل، همچنان پس از مرگ موکل به قوت خود باقی بماند، چون خلاف قانون است، شرطی نامشروع محسوب شده و بر اساس بند 3 ماده 232 قانون مدنی، شرط نامشروع، باطل است اما بطلان شرط موجب طلان عقد نیست وعقد همچنان صحیح است. به بیان ساده تر فوت, جنون و سفه در هر حال عقد وکالت را منحل می کند.

 

 

 

آخرین نوشته ها