دعوای ثبتی چیست؟/مشاوره با وکیل ثبتی

در این مطلب از وکیل سایت به بیان معنای دعوای ثبتی, انواع و اقسام آن و معرفی وکیل ثبتی متخصص در این حوزه خواهیم پرداخت. همچنین می توانید از طرق ارتباطی موجود در همین صفحه با یک وکیل ملکی خوب تهران و متخصص در حوزه ثبت اسناد و املاک مشاوره لازم را انجام دهید.

وکیل ثبتی

قانون ثبت و ایین نامه آن و قوانین خاص متعدد در این حوزه پیچیدگی ها و ظرافت های بسیار دارد که در حال حاضر یکی از سخت ترین مباحث حقوقی حتی برای وکلا و قضات محسوب می شود و در اکثر موارد اطلاعات حقوقدانان از این قانون در حد عمومات آن است و کم تر کسی به صورت کاملا تخصصی در این حوزه فعالیت دارد. داشتن مواعد مشخص برای اقدامات خاص و آمره بودن این قانون باعث شده همواره توصیه کنیم پیش از انجام هر اقدام حقوقی با وکیل ثبتی متخصص این حوزه مشاوره نمایید. وکیل سایت مفتخر است تا بهترین وکیل ثبتی را جهت مشاوره و پاسخ گویی سوالات به شما معرفی نماید. جهت مشاوره می توانید هم اکنون از طرق ارتباطی موجود در وب سایت استفاده نمایید.

 

وکیل ثبتی کیست؟

وکیل ثبتی شخصی است که به صورت ویژه در زمینه دعاوی ثبتی فعالیت دارد. بهترین وکیل ثبتی کسی است که علاوه بر تسلط بر قوانین و آیین نامه و قوانین خاص متعدد ثبت به رویه اداری حاکم بر ادارات ثبت نیز اشنایی کامل داشته باشد چرا در بسیاری از موارد بخش عمده این دعاوی در اداره ثبت محل باید تعیین تکلیف و حل و فصل شود. بعضا روندی که پرونده در اداره ثبت طی می کند از آنچه در دادگاه رخ می دهد بسیار مهم تر خواهد بود. اختلاف در مالکیت و ثبت املاک مشاع,افراز و تفکیک املاک و تعارض در اسناد مالکیت از جمله رایج ترین دعاوی این حوزه است.

 

دعوای ثبتی چیست و انواع آن کدامند؟

دعوای ثبتی دعوایی است مرتبط با قانون ثبت و آیین نامه و قوانین خاص این حوزه و در رابطه با حقوق و تکالیفی که این قوانین برای اشخاص و ادارات ثبت اسناد و املاک و دفاتر اسناد رسمی تعیین کرده. اختلافات و اشتباهات مختلفی ممکن است در خصوص ثبت اسناد و املاک و نیز اجرای اسناد رسمی رخ دهد که همگی منجر به طرح دعوای ثبتی در در دادگاه یا مراجع عالی ثبتی همچون شورای عالی ثبت و هیئت نظارت خواهد بود. دعاوی و اختلافات در رابطه با ثبت ملک, ثبت سند،اعتراض نسبت به عملیات تحدید حدود، اعتراض به حقوق ارتفاقی، اعتراض به رأی هیأت حل اختلاف و تعیین تکلیف اراضی و ساختمان های فاقد سند رسمی نمونه ای از دعاوی ثبتی هستند.

بهترین وکیل ثبتی

مرجع رسیدگی به دعاوی و اختلافات ثبت

مراجع پیش بینی شده در قانون ثبت در خصوص دعاوی ثبتی عبارتند از دادگاه و هیئت نظارت و شورای عالی ثبت.

حسب ماده ۱۶, ۲۰ و ۲۵ قانون ثبت حدود صلاحیت هر کدام از این مراجع مشخص شده است. همچنین قوانین خاص مانند قانون نحوه افراز املاک مشاع برخی از موارد صلاحیت را تعیین کرده است. مثلا در بحث افراز در صورت پایان جریان ثبتی ملک افراز در صلاحیت اداره ثبت است در غیر این صورت مرجع رسیدگی به این دعوا دادگاه می باشد. همچنین هیئت نظارت مرجع رسیدگی به اختلافات و اشتباهات ثبتی است. شورای عالی ثبت مرجع تجدیدنظر نسبت به آراء هیئت نظارت است. برخی از مهم ترین دعاوی ثبتی به شرح ذیل هستند:

اعتراض به ثبت سند

اصلاح سند

الزام به تفکیک ملک

ابطال اجرائیه ثبتی

ابطال سند رسمی ملک

ابطال سند مالکیت معامله معارض

درخواست صدور سند مالکیت

توقیف عملیات اجرایی

اعتراض به تحدید حدود

الزام به افراز ملک

دستور فروش ملک مشاع

اعتراض به حقوق ارتفاقی ملک

اعتراض به ثبت ملک

اعتراض به تصمیم واحد ثبتی

و بسیاری دعاوی دیگر

وکیل ثبتی همانطور که پیش تر بیان شد باید مسلط بر قوانین و آیین نامه ها و قوانین خاص متعدد ثبتی بوده و از تجربه کافی در این زمینه برخوردار باشد تا بتواند با اقدامات صحیح و به موقع در جهت احقاق حقوق موکل براید. حقوق ثبت به دلیل پیچیدگی ها و مقررات ناسخ و منسوخ فراوان و محل اختلاف و نیز عدم تدریس این عنوان درسی مهم به نحو شایسته در نظام آموزشی یکی از پرچالش ترین مباحث حقوقی حتی برای وکلا و قضات است. جهت مشاوره با وکیل ثبتی می توانید با شماره های موجود در وب سایت تماس حاصل فرمایید.

آخرین نوشته ها