خلع ید چیست؟/مشاوره با وکیل خلع ید

در این مطلب از وکیل سایت قصد داریم بیان کنیم که خلع ید چیست و معنی خلع ید را برای شما عزیزان توضیح دهیم همچنین انواع خلع ید و مدارک لازم برای خلع ید را توضیح خواهیم داد. ضمنا به بیان مهم ترین ویژگی های یک وکیل خلع ید خوب خواهیم پرداخت. شما می توانید جهت مشاوره با وکیل ملکی متخصص در دعوای خلع ید با شماره های موجود در وب سایت تماس حاصل فرمایید.

خلع ید چیست,معنی خلع ید,انواع خلع ید

خلع ید یک دعوای مرتبط با املاک و در زمره دعاوی مالی غیرمنقول است که علاوه بر شرایط خاص حاکم بر دعاوی مالی غیر منقول یک سری شرایط اختصاصی هم دارد که در ادامه بدان خواهیم پرداخت.

خلع ید چیست؟ معنی خلع ید

در پاسخ به این پرسش که خلع ید چیست؟ باید ابتدائا به بیان دقیق معنای لغوی و اصطلاحی آن پرداخت. خلع در لغت به معنی ساقط کردن و ید به معنای دست است. خلع ید در اصطلاح حقوقی به معنای پایان دادن به تصرفات غاصب است. این دعوا ویژه اموال غیر منقول است و زمانی که شخصی بدون اذن مالک ملک وی را تصرف کرده و حاضر به تخلیه نباشد. مالک با در دست داشتن دلالیل مالکیت می تواند وی را از طریق دادگاه از ملک اخراج نماید. حسب رای وحدت رویه ۶۷۲ طرح دعوای خلع ید فرع بر اثبات مالکیت است یعنی تا مالکیت شخص ثابت نشود امکان طرح دعوای خلع ید وجود ندارد. ضمنا طبق رویه موجود در محاکم بدون سند رسمی امکان طرح این دعوا وجود ندارد.

انواع خلع ید

خلع یدغاصبانه

یکی از انواع خلع ید خلع ید غاصبانه است. اگر شخصی ملک مالک را به زور غصب کند بدون آنکه دلیلی محکم بر ادعای خود داشته باشد مثل آنکه ملک به صورت رسمی به نام مالک است لکن شخصی با در دست داشتن قولنامه ملک, که از شخصی ثالث خریداری کرده, اقدام به به تصرف نموده و حاضر به تخلیه ملک نیست. در این صورت باید خلع ید غاصبانه وی را از دادگاه درخواست کرد.

خلع ید امانی

نوعی دیگر از انواع خلع ید خلع ید امانی است. گاها شخصی به شخص دیگر برای مدت محدود اجازه استفاده از منافع مال خود را می دهد, یا مال خود را به صورت امانت به دیگری می سپارد لکن با انقضای مدت و مطالبه مالک حاضر به تحویل ملک به مالک نمی شود در این صورت تنها چاره طرح دعوای خلع ید امانی است.

خلع ید مشاعی

اگر ملکی مشاع توسط یکی از شرکا تصرف شود و مانع تصرفات دیگر شرکا شود در این صورت دیگر شرکا می توانند با طرح دعوای خلع ید مشاعی مانع تصرفات وی شده و تا زمانی که در خصوص نحوه تقسیم ملک توافق نشده ملک بلا متصرف باقی خواهد ماند.

شروط لازم برای طرح دعوای خلع ید 

در صورتی که شخصا یا به وسیله وکیل خلع ید طرح دعوا می کنید می بایست شروط ذیل احراز شود :

اثبات مالکیت خواهان با سند رسمی

اثبات تصرفات غیر قانونی خوانده بر ملک

در صورت عدم اثبات هر یک از این شروط رای به ضرر خواهان صادر خواهد شد.

مدارک لازم برای خلع ید,وکیل خلع ید

مدارک لازم برای خلع ید

حال که بیان شد خلع ید چیست و با معنی خلع ید اشنا شدیم باید دانست مدارک لازم برای خلع ید کدامند؟

مدارک لازم جهت طرح دعوای خلع ید به شرح ذیل می باشد:

۱) سند مالکیت(الزامی است)

۲) مدارک هویتی مالک مانند کارت ملی و شناسنامه

۳) گواهی انحصار وراثت در صورت نیاز

۴) تامین دلیل در صورت نیاز

۵) مشخصات دقیق متصرف( نام و نام خانوادگی و آدرس سکونت)

وکیل خلع ید

وکیل خلع ید وکیلی است که به صورت تخصصی در زمینه دعاوی ملکی فعالیت داشته باشد و بر مقررات بی شمار و بعضا اختلافی این حوزه از جمله قوانین حقوقی و ثبتی و آراء وحدت رویه و نیز رویه محاکم تسلط کافی داشته باشد.

دادگاه صالح برای خلع ید

دادگاه صالح برای رسیدگی به این دعوا دادگاه محل وقوع مال غیر منقول می باشد و هزینه دادرسی این دعوا بر اساس قیمت منطقه ای ملک محاسبه می گردد.

در این مطلب در پاسخ به این پرسش که خلع ید چیست؟ به بیان معنی خلع ید و انواع خلع ید و مدارک لازم برای خلع ید پرداختیم. جهت مشاوره حقوقی با وکیل خلع ید متخصص می توانید با شماره های موجود در وب سایت تماس بگیرید.

آخرین نوشته ها